Z kýty vyřízneme kost a maso zbavíme blan, posolíme, hustě protáhneme slaninou, vložíme do pekáče a polijeme rozpuštěným máslem.
Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zprvu pečeme ve vlastní šťávě, potom pekáč odklopíme a za stálého polévání horkou vodou a potírání máslem upečeme kýtu dorůžova. Upečenou kýtu vyndáme, do šťávy zamícháme trochu masového výtažku, hnědou jíšku a 2 - 3 lžíce koňaku.
Srnčí kýtu nakrájíme na porce a trochu potřeme šťávou. Na talíři ozdobíme košíčky vyřezanými z citronu a naplněnými zavařenými brusinkami. Srnčí kýtu podáváme s brambory nebo tmavým pečivem. Zbytek šťávy podáváme v omáčníku.