Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Troubu si předehřejeme na 225°C.
Odblaněný a omytý hřbet osolíme a protkneme slaninou. Na másle zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, pak malinko podlijeme vodou, přidáme koření a v troubě upečeme doměkka. Podle potřeb podléváme horkou vodou a pečeni obracíme.
Měkký srnčí hřbet vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme škrobem. Omáčku procedíme, přidáme šťávu z jednoho pomeranče, lžičku citronové šťávy, podle chuti sůl a trošku cukru.
Pomeranč a citron důkladně omyjeme, nožem okrájíme kůru, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do omáčky. Opět povaříme. Dílky pomeranče a citronu pokrájíme na kousky a vmícháme do hotové omáčky.
Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích. Samozřejmě křehké maso přeléváme omáčkou.