směs | ||
---|---|---|
1 kg | srnčí kýta bez kosti | |
3 ks | cibule | |
1 balení | pálivá paprika | |
1 lžíce | plnotučná hořcice | |
3 stroužky | česnek | |
2 ks | bobkový list | |
5 kuliček | celé nové koření | |
10 kuliček | pepř celý | |
5 kuliček | jalovec | |
2 špetky | drhnutý tymián | |
2 lžičky | majoránka | |
podle potřeby | ||
150 g | starý chléb | |
2 hrnky | olej | |
těsto | ||
350 g | vařené bramborry | |
40 g | mouka hrubá | |
2 ks | vaječný žloutek | |
2 špetky | sůl | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
trojobal | ||
2 hrnky | hladká mouka | |
2 hrnky | strouhanka | |
2 ks | celé vejce |
1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestujeme. Poté maso osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme. Přidáme mletou papriku a necháme krátce zasmahnout. Přidáme lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou ostrou papriku. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Do vývaru vložíme všechno koření kromě majoránky, promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud nebude maso zcela měkké, minimálně půl druhé hodiny.
2. Poté vyndáme z guláše koření a zahustíme jej chlebovou strouhankou. Ochutíme drceným česnekem a drhnutou majoránkou, za občasného míchání necháme provářet dalších 15 minut.
3. Srnčí guláš podáváme ozdobený kolečkem cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem, vařeným bramborem nebo kroketami.
!TIP na domácí krokety
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle nebo protlačíme pasírovačem na brambory. Smícháme s moukou, škrobem a žloutkem, osolíme a ze vzniklé směsi tvarujte malé kuličky. Je dobré je dát na chvíli ztuhnout do lednice, bude se s nimi pak lépe pracovat. Krokety poté obalíme v trojobalu. Nejdřív v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Domácí krokety smažíme v rendlíku s vyšší vrstvou rozpáleného oleje dozlatova.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena