1 ks | cibule | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
400 g | rýže | |
2 kostky | Masox | |
100 g | vepřové maso | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 ks | kapie sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
sádlo |
1. Do vroucího vývaru z bujónu dáme vařit rýži podle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a na troše sádla ji zpěníme. Poté k ní přidáme na malé kousky pokrájené vepřové maso a osmažíme. Kapii nakrájíme také na malé kousky (čerstvou nebo sterilovanou) a přisypeme ji do pánve. Ještě zakápneme rajčatovým protlakem, okořeníme a osolíme a vypneme ohřev.
2. Uvařenou rýži scedíme a ve velkém hrnci ji promícháme s masovou směsí. Můžeme ještě okořenit podle chuti.
3. Srbské červené rizoto rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Videorecept: Chorizo orzotto - rychlá veganská bašta
Rychlé, chutné, zdravé a veganské, takové je chorizo orzotto podle dnešního videoreceptu. Zaručujeme, že na tenhle pokrm utáhnete i masožravce a všechny milovníky italské kuchyně!
Autor:Bibík
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena