0.5 lžičky | skořice | |
2 ks | rajčata | |
0.5 hrnku | olivový olej | |
pepř a sůl | ||
2 lžíce | citronová šťáva | |
2 lžíce | ocet vinný | |
500 g | čerstvý salát | |
1 ks | okurka na kolečka | |
0.5 hrnku | feta sýr | |
2 ks | červená cibule |
1. Čerstvý špenát omyjeme a natrháme na malé kousky.
2. V misce důkladně promícháme olej, ocet, citronovou šťávu, skořici, sůl a pepř a polovinu nálevu nalijeme na špenát.
3. Na talíř rozložíme špenát, na něj dáme kolečka okurky a na ni rajčata (lze vynechat). Posypeme feta sýrem, nakrájenou zelenou či červenou cibulkou a polijeme zbytkem nálevu.
4. Špenátový salát s feta sýrem (Spanako me feta salata) ihned podáváme jako lehký hlavní chod, případně jako lehký předkrm, v tom případě nám vyjde na více porcí.
Olivový olej – tekuté zlato ze středomořské kuchyně do salátů i na smažení
Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv, a to metodou lisování a jinými mechanickými postupy. Je využíván především při výrobě pokrmů, ale také v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou a neodmyslitelnou součástí středomořské kuchyně, jeho konzumace je považována za velmi prospěšnou našemu zdraví. A víte, že je vhodný i na opalování?
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena