500 ml | smetana | |
10 ks | zelené olivy | |
50 ml | olivový olej | |
10 ks | černé olivy | |
250 g | čerstvý nebo mražený špenát | |
250 g | kuřecí vývar | |
50 g | pórek | |
50 g | parmazán | |
francouzská bageta | ||
světlá jíška | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bílý pepř |
1. Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem, poté vložíme špenát a povaříme dalších 3-5 minut. Tato doba špenátu naprosto stačí, abychom zachovali co nejvíce vitamínů.
2. Všechen obsah v hrnci promixujeme, znovu prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Krátce provaříme. Špenátový krém na závěr dochutíme solí a pepřem.
3. Při podávání špenátového krému vkládáme ochucené krutony či přímo plátky bagetky. Ty připravíme tak, že je opečeme na olivovém oleji společně s olivami a nastrouhaným parmazánem.
Foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena