100 g | celozrnná špaldová mouka | |
300 ml | sojové mléko | |
1 špetka | černá sůl | |
100 g | čerstvý špenát | |
1 balení | sojakrém Lunter | |
1 balení | veganský sýr typ čedar | |
1 hrst | pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky | |
1 hrst | vlašské ořechy sekané |
Do mísy nalijeme mléko, přidáme čerstvý špenát a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Poté přidáme špaldovou mouku a špetku černé soli, aby palačince dodala vajíčkovou chuť. Těsto metličkou vyšleháme do hladka a necháme pár minut odstát. Mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Do rozpálené pánve naběračkou nalijeme část těsta a tvoříme tenké palačinky. Opékáme z obou stran.
Hotové palačinky potřeme sojakrémem nebo Lučinou, posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a vlašskými ořechy. Můžeme přidat i plátek rostlinného sýra a zabalíme.
Recept na špenátové lasagne krok za krokem
Rádi byste při vaření využili mladý špenát, který je právě k dostání, případně vám roste ve skleníku nebo na zahrádce? Zapečte jej s lasagnemi a připravte tak výborný bezmasý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena