těsto | ||
---|---|---|
400 g | hladká mouka | |
1 balíček | sušené droždí | |
1 lžička | třtinový cukr | |
4 lžíce | olej | |
210 ml | vlažná voda na kvásek | |
1 lžička | sůl | |
náplň | ||
200 g | čerstvý listový špenát | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
1 balení | uzené tofu | |
200 ml | rajčatová omáčka | |
1 lžička | pepř a sůl |
Do vlažné vody nasypeme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do kvásku prosejeme mouku, přidáme olej a lžičku soli a zpracujeme těsto. Těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a zhuba hodinu necháme kynout.
Poté vyválíme válečkem těsto do tvaru obdélníku. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, přidáme prolisovaný česnek, nasekaný čerstvý špenát a posypeme nahrubo nastrouhaným uzeným tofu. Opatrně srolujeme a následně závin nakrájíme na kolečka.
Špenátové rolky dáme na pepčícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba na 30 minut (do zezlátnutí).
Špenátové rolky s uzeným tofu podáváme jako slanou chuťovku.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
Videorecept: Slané tyčinky podle Anny
Skvělý recept na domácí slané tyčinky. Určitě je zkuste a mlsejte zdravěji.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena