1 | lasagne | |
400 | špenát mražený | |
200 | rostlinná smetana | |
4 | česnek | |
500 | čerstvé žampiony | |
1 | uzený tempeh | |
1 | sůl | |
1 | pepř | |
1 | cibule | |
4 | olej | |
omáčka | ||
---|---|---|
50 | rostlinné máslo (Alsan) | |
3 | hladká mouka | |
400 | sójové mléko alpro | |
1 | sůl | |
1 | muškátový oříšek |
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme na pánvi na oleji. Poté přidáme mražený špenát a necháme ho na pánvi povolit. Špenát zalijeme rostlinnou smetanou a ochutíme solí a pepřem a chvilku spolu provaříme.
2. Uzený tempeh nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran dokřupava. Poté z pánve sundáme a dáme stranou. Na pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme na plátky nakrájené žampiony, které ochutíme solí a pepřem.
3. Formu vymažeme máslem a položíme první vrstvu lasagní. Na lasagne naneseme špenátovou náplň, část křupavého tempehu a plátky žampionů a znovu vrstvíme lasagne a náplň. Poslední vrstvu lasagní zalijeme bešamelem. Na pánev dáme rozehřát máslo, poprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme sójovým mlékem a metličkou rozšleháme. Hotový bešamel ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku. Připraveným bešamelem zalijeme lasagne a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
4. Špenátové lasagne s uzeným tempehem podáváme jako hlavní chod.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Zapečené těstoviny s tofu a špenátem
(doba přípravy 45 min)
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena