Lasagne jsou pláty těstovin, které se prokládají nejrůznějšími náplněmi. Zkuste třeba špenátovou a tvarohovou a tyto lasagne si vás určitě získají.
Hodnocení
3.3
/ 5 (100x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Náplň 1
Česnek2 stroužky
Smetana50 g
Špenát mražený400 g
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Náplň 2
Vejce2 ks
Smetana100 g
Parmazán50 g
Polotučný tvaroh250 g
Podle potřeby
Máslo
Eidam
Olivový olej
Ostatní
Lasagne1 balíček
Postup přípravy
Vhodnou obdélníkovou pečící formu vymažeme máslem a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nepředvařujeme, pokud to není výslovně uvedeno na obalu.
Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Mražený špenát necháme trochu rozmrazit a poté ho krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, případně smetanu a dochutíme pepřem a solí.
Tvarohovou náplň připravíme rozšleháním tvarohu, parmazánu, vejce a smetany. Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít ricottu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na vrstvu lasagní rozetřeme část špenátové náplně, na ni část tvarohové náplně a přikryjeme další vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokud máme ingredience. Vrchní vrstvou by měl být špenát. Podle chuti tuto vrstvu můžeme posypat strouhaným eidamem. Pro zjemnění navrch přidáme pár kousků másla.
Špenátové lasagne zapékáme asi 40 minut. Vhodnou přílohou je rajčatový salát.
Lasagne jsme si dělala sama doma. Nikdy před tím jsem domáci ,,nudle,, nedělala a musím říct, že se povedly. Vyválela jsem je, co to šlo a byly super. Nebojte se je taky vyzkoušet:)
Jana Machalová
Re: s domácími nudlemi
Ahoj Ájo. Díky za tip:-) Taky jsem chtěla o víkendu ohromit domácím lasagnemi, aspoň si ušetřím práci.