2 stroužky | česnek | |
200 g | anglická slanina | |
1 balení | špenátové fettucine | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
parmazán | ||
pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Špenátové fettuccine uvaříme al dente. Během vaření si na pánvi osmahneme anglickou slaninu. Jakmile je slanina opečená, jak ji máme rádi, přidáme na pánvičku na pár sekund prolisovaný česnek. Ten nesmažíme, jen lehce orestujeme, ať se v jídle rozvine jeho vůně. Do pánvičky rychle přidáme uvařené těstoviny a trochu strouhaného sýra. Špenátové fettuccine na pánvičce párkrát prohodíme (promícháme). Ihned servírujeme posypané parmazánem. Kdo má rád, přidá pepř a sůl. (Se solí opatrně, těstoviny a slanina již sůl obsahují).
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:fajnapasta18
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena