Do hrnce dáme špenát (čerstvý nebo mražený), zalijeme 3 litry vývaru (případně vodou a přidáme bujon) a povaříme. Podle chuti přidáme sůl, vegetu a různé koření - bazalku, tymián, muškátový oříšek, mletý černý pepř, provensálské koření nebo špetku kari.
Mezitím si připravíme nočky. Drceného lososa v oleji smícháme s vejcem, krupicí a hladkou či polohrubou moukou. Ze vzniklé směsi tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí polévky. Podle chuti můžeme přidat sůl, trochu bazalky a kari koření.
Do hrnečku nalijeme smetanu, přidáme 3 lžíce mouky a rozkvedláme. Touto směsí zahustíme polévku. V případě potřeby přidáme ještě jeden hrneček téhož složení nebo pouze mouku (4 lžíce) rozmíchanou ve vodě. Vše necháme dobře povařit.
Špenátovou polévku se ztraceným vejcem a lososovými nočky ihned podáváme na stůl k jídlu.