1 stroužek | česnek | |
55 ml | smetana | |
2 lžíce | olivový olej | |
350 ml | zeleninový vývar | |
145 g | čerstvý listový špenát | |
černý pepř, sůl |
Nejdříve si v nízkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Česnek oloupeme a utřeme. Připravíme si vývar, smetanu a koření.
Špenát mírně povaříme (než zvadne) a vmícháme do něj utřený česnek. V mixéru smícháme špenát s vývarem, smetanou a pepřem. Takto velmi snadno připravitelnou špenátovou polévku podáváme s pečivem nebo krutonky, ale i samotná samozřejmě chutná moc dobře.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Autor:admin_sarka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena