těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
125 ml | mléko | |
50 g | špenát listový | |
75 g | jemné ovesné vločky | |
na ozdobu | ||
1 špetka | sůl | |
4 ks | vejce | |
1 špetka | mletý pepř | |
1 ks | červená cibule | |
1 špetka | mleté chilli |
Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat. Přidáme sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, podle potřeby přidáme mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto. Na středně rozpálenou pánev nalijeme přiměřené množství těsta, rozprostřeme po celé ploše pánve a smažíme po obou stranách. Na hotové špenátové palačinky si připravíme volské oko a nakrájenou cibulku, dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí, případně chilli. Špenátovou palačinku s vejcem a cibulkou ihned podáváme.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Autor:micatone
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena