Na rozpuštěný tuk dáme špenát, trochu posolíme a rozmačkáme do něj oloupaný česnek. Vaříme za podlévání vodou nebo mlékem a mícháme. Dáváme pozor, v tomto stádiu pokrm prská. 20 minut povaříme, přidáme vajíčko a rozvaříme. Zahustíme moukou a dochutíme solí a pepřem.
Špagety uvaříme podle návodu.
Pekáč vymažeme olejem a rovnoměrně do něj rozložíme špagety. Na špagety nalijeme uvařený špenát, dáme do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut na 225 °C - 250 °C. Pečeme, až jsou špagety, které nejsou zalité špenátem na krajích, opečené.
Zvlášť v pánvičce usmažíme volská oka.
Obsah pekáče rozdělíme na čtvrtiny a na každou porci špenátových hnízd položíme volské oko.