směs | ||
---|---|---|
1 ks | cibule | |
2-3 hrstě | medvědí česnek | |
2 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 ks | vejce | |
3 lžíce | hustá zakysaná smetana | |
2 stroužky | česnek |
Na oleji lehce osmahneme pokrájenou cibuli, přisypeme dvě nebo tři hrstě nadrobno nasekaných čerstvých listů medvědího česneku, přidáme špetku soli a pepře, přiklopíme a dusíme. Není třeba podlévat, listy pustí dostatek šťávy. Špenát z medvědího česneku můžeme nadále upravovat tak, jak jsme zvyklí u klasického špenátu. Můžeme přidat rozkvedlané vejce a nechat je srazit, smetanu ke šlehání nebo i zakysanou smetanu, utřený česnek. Nakonec ještě špenát z medvědího česneku dochutíme dle libosti, podle potřeby přidáme sůl a můžeme podávat.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Jarní špenátové palačinky krok za krokem
Tyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte na svatého Patrika, kdy je vše zelené. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena