3 ks | vejce | |
250 ml | mléko | |
0.5 ks | cibule | |
6 ks | houska | |
80 g | hrubá mouka | |
1 hrst | čerstvá pažitka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
muškátový květ | ||
anglická slanina | ||
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omytou pažitku jemně usekáme. Můžeme použít i pažitku mraženou. Prorostlou anglickou slaninu drobně usekáme a housky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce. Na oleji orestujeme cibulku s anglickou slaninou dorůžova a odstavíme z tepla. Pak vmícháme nakrájené housky, vše rozprostřeme na plech a v horké troubě opečeme dozlatova. Směs přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout.
Dozlatova opečené housky se slaninou a cibulí posypeme moukou a zalijeme mlékem s vejci. Přidáme pažitku, muškátový květ, sůl a pepř a vše zpracujeme v těsto, které necháme 20 minut odležet.
Do napařovacího hrnce nalijeme dostatek vody a pařák vyložíme pečícím papírem. Z těsta mokrýma rukama tvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vaříme v páře 20 - 25 minut. Hotové knedlíky potřeme olejem a ihned podáváme.
Špekové knedlíky vařené v páře výborně chutnají ke zvěřinovým omáčkám, dušené zelenině a pečeným nebo dušeným masům.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem
Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena