300 g | špaldová hladká mouka | |
100 g | třtinový cukr | |
400 ml | mandlové mléko | |
2 lžíce | rostliný olej | |
1 lžička | kypřící prášek bez fosfátů | |
2 lžičky | mletá skořice | |
2 hrstě | mandle | |
2 ks | jablka |
1. Do mísy prosejeme špaldovou mouku, přidáme třtinový cukr, kypící prášek, skořici a špetku soli a promícháme. Poté přilijeme olej, mléko a špetku soli a zpracujeme těsto.
2. Těsto vylijeme do máslem a moukou vysypané formy a poklademe nakrájenými jablky. Posypeme plátky mandíe a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 35 minut.
3. Špaldový koláč s jablky necháme po upečení vychladnout a podáváme k čaji nebo kávě jako lahodný veganský moučník.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?
Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc, které jste si, pokud jde o jídlo, užili naplno a bez odpírání? Nebo prostě jen máte rádi sladké, ale už nějakou dobu je to na vás vidět, a to je to, co vás trápí?
KVÍZ: Vyznáte se v nejzdravějších potravinách? Které to jsou a jaké jsou jejich benefity?
Pojďme se společně podívat na 5 druhů potravin, které patří mezi výživové pecky. Nechybí náhodou ve vašem jídelníčku?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena