Špagety si uvaříme v osolené vodě s trochou oleje a jakmile jsou tzv. na skus, špagety scedíme, potom propláchneme troškou vlažné vody, promícháme a znovu scedíme. Tím dosáhneme toho, že se nám špagety nelepí.
Nyní si oloupeme žampiony a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu si taktéž nakrájíme na plátky cca 3 x 3 cm a obojí dáme na rozehřátou pánev s troškou oleje a zlehka orestujeme.
Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, okořeníme a mírně osolíme. Přilijeme trochu vývaru, zaprášíme moukou, zpěníme a necháme projít varem za stálého míchání. Vzniklou omáčku dochutíme podle potřeby a můžeme servírovat.
Špagety se žampiony a slaninou můžeme dozdobit třeba rukolou, pažitkou apod. K tomuto jídlu doporučuji skvěle se hodící nachlazený moravský muškát a vaše partnerka bude dozajista oslněna nejen vámi, ale i vaším kulinářským uměním.
Foto: Pixabay.com