Rychlý, hlavně sytý oběd vhodný pro všechny milovníky těstovinových pokrmů.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Vejce2 ks
Mléko1 dl
Špenát1 balíček
Špagety1 balíček
Zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy
Nejprve si necháme rozmrazit špenát, který dále upravíme tak, že jej naložíme do hrnce, necháme rozvařit a pořádně prohřát, přidáme oloupané stroužky česneku a vejce rozmíchané v trošce mléka. Vše necháme povařit. Podle chuti dochutíme. Po chvíli do špenátu vlijeme zakysanou smetanu a necháme aspoň ještě 10 minut vařit.
Do dalšího hrnce si dáme uvařit špagety či jiné těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření těstovin je podáváme s připraveným špenátem.
Tento pokrm je velmi sytý, možná pro někoho zvláštní, ale v mé rodině se osvědčil.
Jsou zde hromady podobných receptů, které trvají zbytečně dlouho, mají mnoho surovin, které tam ani nepatří a pak je vám z toho těžko. Naučte se vařit jednoduše, rychle, chutně jak to dělají opravdu dobří kuchaři v Itálii.
Těstoviny uvaříme „al dente“. Na olivovém oleji orestujeme plátky česneku. Přidáme sekaný špenát, potom uvařené těstoviny přímo do pánve - nesléváme !, promícháme a na závěr osolíme, opepříme a zasypeme pár gramy parmazánu.
Není to drahé, použijte kvalitní těstoviny, parmazán v tomto množství stačí, než-li cpát hromady eidamu. Vše trvá cca 15 min.