3-4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
600 g | rajčata | |
1.5 ks | cibule | |
4 porce | špagety | |
400 g | kuřecí prsa | |
5 lístků | bazalka | |
1 lžička | čerstvý tymián | |
150-200 ml | rajská šťáva | |
250 ml | smetana 33 % | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Tymián a bazalku jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Poté vmícháme jemně nasekaný tymián a bazalku. Jakmile se směs rozvoní, přidáme nakrájená rajčata, která osolíme a opepříme. Vše podlijeme rajskou šťávou nebo vodou a za občasného promíchání podusíme doměkka. Pak necháme tekutinu téměř odpařit a přilijeme smetanu. Krémovou omáčku za stálého míchání necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Mezitím očištěné kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a opečeme na malém množství oleje doměkka. Uvařené špagety promícháme s krémovou rajčatovou omáčkou, přidáme opečené maso a vše krátce prohřejeme. Špagety s krémovou rajčatovou omáčkou a kuřecím masem podáváme jako hlavní chod, který je vhodný i pro děti. A pokud vynecháme maso, můžeme ho servírovat i vegetariánům.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena