5 stroužků | česnek | |
2 ks | cibule | |
100 g | sýr | |
1 špetka | oregano | |
3 snítky | zelená petrželka | |
350 g | čerstvý špenát | |
500 g | směs mletého masa | |
1 plechovka | sterilovaná krájená rajčata | |
1 hrst | bazalka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
pepř | ||
příloha | ||
1 balíček | špagety | |
na ozdobu | ||
petrželová nať |
Špenát důkladně propereme ve studené vodě a listy pokrájíme. Petrželovou nať a čerstvou bazalku nasekáme, petržel jemně a bazalku nahrubo. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí nebo jednoduše prolisujeme. Cibuli zpěníme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme mleté maso, česnek a smažíme, dokud se maso nezačne "drolit". Pak přidáme špenát a dále společně smažíme, špenát povadne. Ke směsi přisypeme petržel, oregano, pepř, sůl, bazalku, přilijeme rajčata z plechovky i se šťávou a dusíme asi 10 - 15 minut. Místo sterilovaných rajčat můžeme použít i pokrájená čerstvá rajčata. Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Jejich příprava nám zabere asi 15 minut. Tvrdý sýr, nejlépe parmazán, nastrouháme. Uvařené a scezené špagety rozdělíme na porce, na každou navrstvíme dušené maso se špenátem. Špagety s mletým masem a špenátem před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
Jak na špagety Aglio Olio e Peperoncino, aby byly al dente a chuťově skvělé
Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino je jednoduchý, o to důležitější je jeho provedení. Pojďme se je spolu naučit tak, aby byly dokonalé.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena