omáčka | ||
---|---|---|
1.5 lžičky | sůl | |
2 dl | vývar | |
1 ks | cibule | |
2 ks | mrkev | |
0.5 dl | červené víno | |
2 lžíce | hladká mouka | |
500 g | hovězí mleté maso | |
0.5 lžičky | mletý kmín | |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika | |
0.5 lžičky | mletý černý pepř | |
1 špetka | mleté chilli | |
3 lžíce | rajčatové pyré | |
příloha | ||
1 balíček | špagety | |
na ozdobu | ||
100 g | strouhaný sýr |
Cibuli nasekáme nadrobno a mrkev nakrájíme nahrubo. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Nasekanou cibuli na pánvi zpěníme, přidáme mleté maso a nakrájenou mrkev. Směs osolíme, okořeníme podle chuti, přilijeme víno, promícháme a zprudka restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli podusit. Špagety s hovězím ragú při servírování ještě posypeme nastrouhaným sýrem.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena