1 balení | Špagety / makaróny | |
1 špetka | sůl | |
omáčka | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
90 g | máslo | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
120 g | parmazán |
1. Do hrnce dáme dostatek vody pro uvaření špaget. Dále vložíme nejlépe olivový olej, tak aby se na povrchu vytvořilo menší kolo oleje cca v průměru 10-15 cm. Přidáme sůl, jakmile nám začne voda vařit, přidáme špagety. Vaříme na skus. Neměly by být rozvařené.
2. Mezitím si nastrouháme parmazán, připravíme sůl, pepř, máslo a česnek. Jakmile jsou špagety uvařeny, přecedíme je a vložíme do misky. Na ještě horké špagety nasypeme všechen nastrouhaný parmazán, rozmačkáme česnek a přidáme ho do špaget, nakonec ještě opepříme. Dále přidáme máslo. Vše dobře promícháme, aby se vše dobře spojilo a parmazán se roztavil na horkých špagetách. Spolu s máslem a ostatními ingrediencemi vytvoří jemnou omáčku, která se rozprostře po špagetách.
3. Špagety s česnekem a parmazánem ihned podáváme. Můžeme dozdobit třeba čerstvou bazalkou.
Foto: Shutterstock.com
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
Autor:U šťastného kuchaře
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena