Na oleji orestujeme nakrájené houby, přidáme prolisovaný česnek, až zavoní, zasypeme pokrájenou bazalkou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a 5 minut podusíme. V nemléce rozmícháme škrob a droždí. Houby jím zalijeme, necháme zhoustnout a máme hotovo. Špagety uvaříme podle návodu. Omáčka by měla být hustší, aby ze špaget nestékala a výraznější, aby se ve špagetách chuťově nerozplynula. Kdo je "bazalkovej", klidně dá bazalky více.
Recept byl vytvořen do SPLK - dělená strava podle L. Kořínkové. Patří do skupiny kytky + zelenina, volný graf. Pokrm si mohou dopřát i vegani.
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?
V našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.
Autor:Obrmutr
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena