2 ks | vejce | |
50 g | šunka | |
80 g | špagety | |
1 hrst | petrželová nať | |
50 g | strouhaný eidam | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Potom je scedíme, promícháme se lžičkou olivového oleje a necháme vychladnout.
Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na proužky nebo kostičky a zelenou petrželovou nať nasekáme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, vmícháme vychladlé špagety, sýr, šunku a petrželku. Směs smažíme na oleji v hlubší pánvi při nízké teplotě z každé strany asi 10 minut.
Špagetovou frittatu se šunkou a sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem
Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena