4 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 kg | vepřový bůček bez kosti | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
kmín | ||
mletý pepř | ||
sójová omáčka | ||
mletá sladká paprika |
1. Vepřový bůček nasolíme. Ve větší míse připravíme směs z oleje, sojové omáčky, mleté papriky, kmínu, cibule, česneku, soli a pepře. Do vakuovacího pytlíku vložíme nasolený vepřový bůček a zalijeme připravenou směsí.
2. Zavakuované maso dáme do sous vide hrnce při 75 °C na 7 hodin. Po vyndání zchladíme a můžeme uložit do lednice nebo mrazáku na pozdější konzumaci.
3. Hotový bůček před servírováním prohřejeme, dopékám na lávovém kameni. Sous vide bůček ala Dočík podáváme s chlebem, hořčicí, česnekovým dipem, pivem a dobrou náladou.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří. A jak chutná!
Zelí k pečenému vepřovému masu? Zkuste kedlubnové!
Zelí je výbornou přílohou zejména k pečenému vepřovému masu. Nemáme-li ho po ruce, stačí sáhnout po kedlubnách. Jednoduchý FOTORECEPT na šťavnaté kedlubnové zelí krok za krokem.
Autor:Martin Dočekal
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena