Ochutnali jste na své dovolené pravý šopský salát? Zachutnal vám balkánský sýr? Vyzkoušejte recept bulharské kuchyně na jeho připravu. Uvedené množství je na 2 porce.
Hodnocení
3.5
/ 5 (169x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
9x
Ingredience
sůl
1 ks
paprika
1 ks
cibule
4 ks
rajče
10 dkg
okurka
olivový olej
3 g
petrželová nať
10 dkg
balkánský sýr
bulharské koření
2 ks
pečená paprika
Postup přípravy
Pečené paprikové lusky, cibuli, petržel a syrové paprikové lusky nakrájíme nadrobno. Očištěná rajčata a okurku (oloupanou) krájíme na kousky.
Všechno zamícháme dohromady a položíme na talíř.
Před podáváním zalijeme olivovým olejem a osolíme. Pokud máme, posypeme bulharským kořením. Navrch nastrouháme sýr. Ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme i feferonkou či růžičkou z rajčete.