1 stroužek | česnek | |
2 dl | vývar | |
2 ks | cibule | |
2 lžíce | rajčatový protlak | |
2 ks | okurka sterilovaná | |
0.5 kg | hovězí plec | |
3 dl | bílé přírodní víno | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
sůl | ||
podle chuti | ||
sekaná petržel |
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibulku a česnek oloupeme. Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Okurky nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, promícháme, zmírníme oheň a zakryjeme pokličkou. Když maso pustí vlastní šťávu, přidáme nakrájené okurky, protlak, stroužek utřeného česneku, osolíme, podlijeme vývarem a vínem a soljanku dusíme doměkka. Při podávání sypeme soljanku po Gruzínsku usekanou petrželkou. Jako přílohu volíme bílé pečivo nebo těstoviny.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena