Recept na vegetariánské rizoto, které je vhodné pro lehčí oběd nebo večeři. A skvělé je, že zachutná i lidem, kteří si život bez masa nedovedou představit. Místo divoké rýže můžeme použít samozřejmě i klasickou - parboiled, basmati, jasmínovou apod.
5 dl | olej | |
5 g | sůl | |
1 ks | cibule | |
50 g | eidam | |
150 g | sójové kostky | |
400 g | divoká rýže | |
1 kostka | masox nebo zeleninový vývar | |
300 g | zeleninová směs (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice) |
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Tomáš Vizner
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena