olej | ||
1 lžíce | máslo | |
4 ks | rajče | |
bílé víno | ||
1 lžíce | smetana ke šlehání | |
dobromysl | ||
80 g | čerstvé žampiony | |
1 ks | menší pórek | |
4 plátky | eidam | |
4 ks | kuřecí sójové medailonky | |
mletý pepř a sůl |
Oloupeme žampiony a nakrájíme společně s pérkem a rajčaty. Tyto tři suroviny podusíme na másle. Směs zalijeme vínem a tekutinu z větší části vyvaříme. Přidáme sůl, dobromysl, pepř a smetanu. Vaříme do zhoustnutí.
Mezitím začneme vařit sójové kuřecí medailonky, které vložíme do vroucí vody s kouskem masového bujónu a 4 lžícemi sójové omáčky. Povaříme 15 až 20 minut doměkka při občasném zamíchání, vyjmeme, lehce vymačkáme tekutinu a necháme vychladnout. Medailonky pak opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vložíme do vymaštěné misky. Zeleninovou směs navršíme na medailonky, poklademe plátky eidamu a zapečeme v troubě.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena