Do většího kastrolu nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Očistíme si zeleninu a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme a nakrájíme cibuli.
Do vroucí vody přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a kostku bujonu. Vsypeme sojové kostky a na mírném ohni povaříme 10 - 15 minut. Uvařenou zeleninu a sojové kostky odstavíme.
Nakrájíme si na menší kousky sýr, připravíme česnek.
Uvařenou zeleninu a sojové kostky rozmixujeme a přendáme do mísy. Rozmixujeme také nakrájený sýr, česnek a koření (postačí nahrubo) a přidáme ke směsi zeleniny a sojových kostek. Doplníme vejcem, hořčicí, hladkou moukou a strouhankou. Dobře promícháme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Lžící odebíráme směs a obalujeme ve strouhance. V dlaních tvarujeme karbanátky.
Rozpálíme olej a dozlatova v něm smažíme připravené sojové karbanátky se zeleninou.
Hotové sojové karbanátky se zeleninou podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s čerstvou zeleninou.