Česnek prolisujeme, promícháme s bílým jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme sladkou paprikou. Do takto připravené marinády vložíme celou vinnou klobásu a necháme přes noc odležet v chladu.
Marinovanou klobásu otřeme ubrouskem, rozdělíme na porce a konce střívka dobře uzavřeme. Každý díl klobásy svineme do šneka a ze strany spojíme dlouhou špejlí.
Vejce rozšleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, ve vejcích se sýrem a strouhané housce, kterou co nejvíce přitlačíme. Obalené "šneky" smažíme na oleji zvolna z obou stran dozlatova a necháme okapat na ubrousku.
Smažené "šneky" z vinné klobásy podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku s nejrůznějšími pikantními dipy a čerstvou zeleninou. Pokud se rozhodneme pro přípravu chuťovek, připravíme více "šneků" co nejmenších.