300 g | jahody | |
300 g | meruňky | |
1 ks | lime | |
100 g | med | |
200 g | mascarpone | |
200 ml | smetana ke šlehání 40% | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
citronová máta |
Ovoce omyjeme, osušíme, meruňky vypeckujeme a vše nakrájíme na kousky. Několik kousků ovoce odložíme stranou na ozdobu. Z limetky nastrouháme kůru. Šlehačku vyšleháme tak, aby zhoustla, zkrémovatěla, ale nesmí být vyšlehaná dotuha. V míse prošleháme mascarpone s medem a limetkovou kůrou, zlehka vmícháme krémovou šlehačku a nakonec přidáme kousky ovoce. Smetanový krém s ovocem rozdělíme do pohárků, necháme asi 30 minut vychladit. Poté ozdobíme zbývajícím ovocem a lístkem máty. Smetanový krém s ovocem podáváme s cukrářským piškotem.
Jak zahnat mizernou náladu? Sáhněte po božských dezertech
Letošní jaro díky nehezkému počasí vyloženě nabádá ke špatné náladě a chmurám. Nedejte jim šanci! Zkuste si zlepšit den a připravte si jeden z luxusních dezertů., které jsme pro vás pečlivě vybírali.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena