2 lžíce | kakao | |
2 kelímky | kysaná smetana | |
3 balíčky | vanilkový cukr | |
2 kelímky | smetana ke šlehání | |
28 ks | cukrářské piškoty | |
1 balíček | Koka sušenky |
Uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Vyšleháme si do tuha jednu smetanu ke šlehání. V sáčku rozmačkáme nahrubo Koka sušenky. Příprava krému: Přidáme pomalu vyšlehanou smetanu do kysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem. Dno dortové formy vyložíme cukrářskými piškoty, které pokapeme vychladlou kávou. Počet se může lišit podle velikosti formy. Na piškoty dáme vrstvu krému - polovinu dávky. Krém posypeme polovinou drcených sušenek. Postup opakujeme - vyložíme vrstvu piškotů, pokapeme kávou, přidáme zbylý krém a posypeme sušenkami. Vyšleháme do tuha druhou smetanu, kterou naneseme na vrstvu sušenek. Nakonec posypeme dort kakaem. Smetanové pokušení necháme uležet a vychladnout nejlépe do druhého dne. Podáváme s dobrou kávou.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena