4 plátky | máslo | |
10 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
8 lžic | strouhaný parmazán | |
12 plátků | rolovaná pancetta | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
100 g | pečené maso | |
zálivka | ||
0.5 kelímku | zakysaná smetana | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
sušená bazalka |
1. Pokud máte loňské brambory, použijte tyto. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli připravíme stejně. Pečené maso nakrájíme na kostičky. Použila jsem místo masa španělskou šunku jamon serrano, který mi zůstal. Ale každý ji doma nemá.
2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olivovým olejem. Pak začneme vrstvit. Dno pokryjeme plátky brambor, posypeme cibulí, položíme plátky pancetty a posypeme parmazánem. Tak postupujeme do vyčerpání brambor. Během vrstvení dbáme na to, abychom každou vrstvu brambor osolili a opepřili. Vrchní brambory jen osolíme. Rukou vše opatrně upěchujeme. Smetany smícháme s bazalkou a zalijeme jí obsah formy. T
3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme do ní brambory a pečeme asi 20 minut. Pak je přikryjeme a pečeme dalších 15 minut. Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby. Poslední vrstvu brambor poklademe máslem a posypeme zbylým parmazánem. Brambory vložíme zpět do trouby a dopečeme ještě asi 10 - 15 minut.
4. Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby a ihned podáváme.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Recept na plněné pečené brambory krok za krokem
Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena