1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | vegeta | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 balení | špenát listový | |
200 g | moravské uzené | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
jíška |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou. Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Autor:Martin Dočekal
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena