2 kostky | lučina | |
1 balení | polotučný tvaroh | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
1 hrst | čerstvá pažitka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Tvaroh, sýr Lučina a zakysanou smetanu dáme do misky, osolíme a promixujeme do hladké konzistence. Přidáme čerstvě namletý barevný pepř, nasekanou pažitku a znovu promícháme. Podle chuti ještě dosolíme.
Tvarohovou pomazánku s pažitkou podáváme na čerstvém pečivu. Dětem můžeme z plátků toastového či jiného chleba vykrájet nejrůznější tvary, bude jim o to více chutnat :-).
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena