3 lžíce | máslo | |
3 lžíce | hladká mouka | |
100 ml | zakysaná smetana | |
100 ml | smetana ke šlehání | |
5 lžic | olej na smažení | |
900 ml | houbový bujón | |
300-400 g | čerstvé hřiby | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
ocet vinný | ||
mletý kmín |
!TIP k úpravě nasbíraných hub
Houby jsou velmi těžké na trávení, ale můžeme tělu trochu ulehčit, když použijeme při ochucování více koření a bylinek. Ke gulášům, houbovým ragú a smaženicím přidáváme trávení usnadňující bylinky a koření jako je kmín, česnek, fenykl a netradičně také koriandr, tymián či fenykl. Získáme zase jinou variaci chutí a houby budou stravitelnější.
Foto: Shutterstock.com
Houby v kuchyni. Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena