4 plátky | sýr cihla | |
8 plátků | pepřový bok | |
na obalení | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
příloha | ||
brambory | ||
zelenina |
Připravené porce sýru opláchneme vodou (lépe se přichytí mouka), obložíme je dvěma plátky pepřeného boku (jde vlastně o pikantní pepřenou anglickou slaninu) a celé obalíme v trojobalu. Rukou dobře zpevníme vrstvu strouhanky, aby se při smažení neodlupovala.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené porce sýru opečeme z obou stran dozlatova.
Smažený sýr podáváme nejlépe s vařenými bramborami a zeleninou. Vhodné jsou i americké brambory nebo hranolky. Jídlo doplňujeme tatarskou omáčkou a kečupem.
Recept na smažený sýr gouda krok za krokem
Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem tak, aby se opravdu podařil.
Smažený sýr tak, jak ho neznáte
Vyzkoušejte smažený sýr na řecký způsob. Je trochu netradiční, ale zaručeně si na něm pochutnáte. Nebo ho můžete jít vyzkoušet do řecké restaurace Kavala, kde vám ho připraví sám majitel a šéfkuchař Ioannis Asarlidis.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena