1 ks | celer | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na obalení | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
50 ml | mléko | |
hladká mouka | ||
náplň | ||
8 plátků | šunka dušená | |
2 ks | Camembert | |
podle potřeby | ||
olej slunečnicový |
Velkou bulvu celeru očistíme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Celer povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, ale nesmíme ho rozvařit. Kolečka celeru scedíme z vody, necháme dobře odkapat od vody a úplně vychladnout. Camembert příčně překrojíme na plátky a připravíme tenká kolečka okrouhlé dušené šunky. Mezi 2 kolečka celeru vložíme kolečko šunky, kolečko camembertu a zase šunku a vše spojíme párátky. Spojená kolečka celeru naplněného šunkou a camembertem obalíme v hladké mouce, potom ve vejcích rozšlehaných se solí a mlékem a potom ve strouhance. Obalený plněný celer smažíme z obou stran v horkém oleji do pěkné zlato-hnědé barvy. Smažený plněný celer dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku a vyjmeme párátka. Smažený celerový řízek plněný camembertem a šunkou podáváme horký s vařenými novými bramborami přelitými čerstvým máslem a posypanými čerstvou petrželovou natí. Doplníme jemným zeleným listovým salátem anebo čerstvými rajčaty a tatarskou omáčkou.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena