10 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 svazky | ředkvičky | |
2 lžíce | sádlo | |
1 špetka | mletý kmín | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky pohlcují velké množství soli. Je nutné průběžně ochutnávat. Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena