sůl | ||
2 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
1 lžíce | mléko | |
1 lžička | bazalka | |
1 lžička | oregano | |
1 lžička | provensálské koření | |
400 g | houby čerstvé |
Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a necháme okapat. Máslo rozpustíme na pánvi, vsypeme houby a dusíme. Po chvíli přidáme koření, osolíme a dusíme doměkka. Vejce rozšleháme s mlékem a když jsou houby měkké, vlijeme do pánve. Mícháme do ztuhnutí a ihned podáváme. Nejlépe s čerstvým pečivem.
Ke konci prázdnin, kdy už se děti začínají těšit na školu, se naše lesy opět plní houbaři. Začíná podzimní sezóna plná hřibů, bedlí i babek. Chopte se košíku a zkuste své štěstí.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
Autor:admin_janach
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena