40 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 špetka | drcený kmín | |
100 g | tvrdý sýr | |
1 špetka | mletý zázvor | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
50 ml | smetana 12% | |
2 ks | vejce L | |
1 lžička | Kassori Methi (pískavice) | |
100 g | suchý rohlík | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Starší suché rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky. Sýr nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na malé pánvičce velmi pozvolna opečeme na másle cibulku tak, aby neztmavla, ale pouze zesklovatěla a zároveň nebyla uvnitř syrová. Pak pánvičku odstavíme z tepla a cibulku necháme zcela vychladnout. Vejce důkladně rozšleháme se smetanou a ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a drceným kmínem. Nakrájené pečivo vložíme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem, vychladlou cibulkou i s máslem, petrželkou a kořením Kassori Methi, tedy pískavicí. Směs přelijeme vejci se smetanou, krátce promícháme a necháme asi 6 - 10 minut odležet, dokud pečivo nevsákne tekutiny. Poté mokrýma rukama směs zpracujeme v tužší těsto, ze kterého utvoříme placičky o průměru asi 6 - 7 cm a asi 1 cm vysoké. Žemlové placičky smažíme při střední teplotě a ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty. Po usmažení necháme placičky na ubrousku okapat. Smažené žemlové placičky se sýrem servírujeme teplé jako přílohu, například k zeleninovým salátům, exotickým polévkám nebo pikantním gulášům.
Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem
Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena