0.5 kg | topinambur | |
trojobal | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
2-3 lžíce | mléko | |
hladká mouka | ||
1 lžička | mletá sladká paprika | |
podle chuti | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Topinambury oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
Hladkou mouku smícháme s jednou lžičkou mleté papriky. Vejce osolíme a rozšleháme s mlékem a prolisovaným česnekem. Plátky topinambur obalíme v hladké mouce, protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme ve strouhance. Obalené plátky topinambur usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Smažené topinambury podáváme s bramborovou kaší.
Topinambury - židovské artyčoky
Zelenina, kterou lidé znali a využívali již odpradávna. S oblibou je konzumovali Židé, proto se někdy prodávají i pod názvem "židovské" nebo "sladké" brambory.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena