4 ks | vejce | |
4 lžíce | máslo | |
250 ml | voda | |
200 g | niva | |
150 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vodu a máslo přivedeme k varu, vsypeme mouku a pilně mícháme tak dlouho, dokud se vzniklé těsto neodlučuje od stěn. Potom ho přendáme do mísy a rozhrneme. Do vlažného těsta vpracujeme, nejlépe ručně, vejce a sýr. Za pomoci dvou lžiček, které namáčíme do studené vody, vykrajujeme z těsta noky. Ve vyšší vrstvě oleje usmažíme dorůžova.
Smažené sýrové nočky podáváme se zeleninou jako teplou chuťovku. Hodí se však i s bramborovou kaší jako hlavní pokrm.
Zahřešte si: Nejlepší recepty na dozlatova smažená jídla
Geniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
Recept na smažený sýr gouda krok za krokem
Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem tak, aby se opravdu podařil.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena