100 ml | majonéza | |
4 plátky | citron | |
300 ml | zakysaná smetana | |
0.4 ks | bílá ředkev | |
4 ks | filet z candáta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
hladká mouka | ||
strouhanka panko | ||
na ozdobu | ||
čerstvá pažitka |
Bílou ředkev oloupeme, jemně nastrouháme a přebytečnou tekutinu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme ředkev, sůl a pepř a omáčku necháme v lednici odležet. Očištěné filety osolíme a obalíme v prosáté mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách a dozlatova. Smažené rybí filety z candáta rozdělíme na porce a servírujeme s plátkem citronu a studenou omáčkou z bílé ředkve. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena