3 stroužky | česnek | |
1-2 lžíce | bílý jogurt | |
1 ks | jarní cibulka | |
500 g | míchané mleté maso | |
3 plátky | bílý toastový chléb | |
80 g | mortadella | |
1 balíček | mozzarella třešničky | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
oregano | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
pórek |
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s jogurtem. Jarní cibulku nasekáme nadrobno. Toastový chleba bez kůrek rozdrobíme a zvlhčíme vývarem. Mortadelu nakrájíme na jemné kostičky a mozzarellu necháme okapat. K mletému masu přidáme jarní cibulku, prolisovaný česnek, zvlhčený toastový chleba a mortadelu. Směs řádně propracujeme, ochutíme oreganem a necháme asi 20 minut odležet. Z mleté masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule ve velikosti golfového míčku, které plníme mozzarellovými třešničkami. Poté masové koule obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Smažené masové koule plněné mozzarellou osušíme na ubrousku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá nebo nakládaná zelenina.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem
Někdy stačí opravdu málo surovin, abychom si dopřáli dobrý oběd. Dnes si krok za krokem připravíme žampiony plněné sýrem niva.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena