Kuřecí špalíčky očistíme, osolíme, vložíme do mísy a zalijeme podmáslím tak, aby bylo maso zcela ponořené. Pak ke kuřeti přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, vše zakryjeme folií a necháme přes noc odležet. Druhý den odleželé maso necháme na sítu okapat.
Hladkou mouku a polohrubou kukuřičnou mouku promícháme se lžičkou soli, cayenským pepřem, chilli kořením, sušeným česnekem a vše prosejeme. V této směsi kuřecí špalíčky důkladně obalíme a mouku pevně přitiskneme.
Kuřecí špalíčky smažíme ve vysoké vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) asi při 160 - 170 °C přibližně 3 - 5 minut dozlatova. Pak špalíčky necháme krátce okapat a na plechu v předehřáté troubě při 150 °C necháme ještě asi 10 minut dojít.
Smažené kuřecí špalíčky podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninovým salátem. Vhodným doplňkem je kečup nebo křenová majonéza.