Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, ze kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná.
Na plát masa položíme vedle sebe 2 plátky šunky a maso zavineme. Méně šikovní kuchaři si mohou řízek zpevnit jehlou. Zavinutý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. V pánvi na rozehřátém oleji pozvolna usmažíme dozlatova.
Smažené kuřecí řízky Schwarz podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Tence nakrájené lze podávat jako obložený talíř se zeleninou.
Pokud se nepodaří maso dobře rozkrojit, tak z jednoho prsa uděláte 2 menší řízky plněné po jednom plátku šunky. Takto upravené smažené kuřecí řízky Schwarz vyjdou na 5 porcí.